Ons actuele nieuws en portfolio

Obstacle Rig voor KV Vitesse

3 juni 2022 - Voor KV Vitesse in Barendrecht hebben we een mooie en functionele obstacle rig gebouwd.

De korbalclub gaat de rig gebruiken om hun leden alternatieve trainingen aan te bieden in de vorm van bootcamp en obstaclerun.

De obstacle rig heeft een afmeting van 5x8m en is voorzien van diverse klimelementen zoals klimtouwen, een klimnet en een monkeybar. Daarnaast hebben we battleropes en jumpboxes geleverd.

Alles aanwezig voor een full body workout!

loopparcours-hordes-korps-mariniers

Uitbreiding loopparcours Korps Mariniers

19 mei 2022 - Naast de gloednieuwe survivalrunbaan op de Van Braam Houckgeest Kazerne in Doorn hebben we een uitdagend loopparcours met enkele obstakels gerealiseerd.

Het loopparcours heeft een lengte van 400m en is deels uitgevoerd in halfverharding. Naast een deel van het parcours ligt mul zand met daarin hordes in verschillende hoogtes en een verticale wand.

Het geheel past goed in de natuurlijke omgeving van de kazerne en sluiten aan bij de 'Fit For Purpose' ambities van Defensie.

tweede hindernisbaan overcoming obstacles zwolle

Uitbreiding Overcoming Obstacles

27 april 2022 - De mannen van O&O hebben de groei te pakken!

Een jaar geleden bouwden we er een survivalrunbaan van 40x8 meter. Door de groei van hun bedrijf en toename van het aantal leden wilden eigenaren Niels en Jeroen graag uitbreiden.

Het resultaat is deze survivalrunbaan van 8 modules en een afmeting van 20x8 meter.

In korte tijd hebben wij dit voor hun gerealiseerd zodat ze op Koningsdag de baan konden gebruiken.

Survivalrunbaan Korps Mariniers

Opening Survivalrunbaan Korps Mariniers

6 april 2022 - De nieuwe survivalrunbaan op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn is vandaag geopend.

De Groeps-Commandant Operationele Eenheden was in zijn speech enthousiast over deze functionele uitbreiding. De Survivalrunbaan is onderdeel van de verbetering van de leefomgeving en 'Fit for Purpose' faciliteiten op de kazerne.

De baan is zo geconstrueerd dat er ook getraind kan worden zonder sportinstructeur. Door de vele variaties in hindernissen, wordt de militair telkens weer uitgedaagd om zichzelf aan te passen. Essentieel voor de uitvoering van hun taken en werkzaamheden.

De Survivalrunbaan is tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en de Sportgroep van de kazerne.

hindernis puur emmeloord

PUUR Emmeloord

4 april 2022 - Op deze natte maandag hebben we één van onze prefab obstacle rigs geplaatst bij PUUR Zelfontwikkeling in Emmeloord.

Gerrit Willem is een enthousiaste trainer die bootcamp en personal training aanbiedt in Emmeloord. Hij gaat dit uitbreiden met clinics en trainingen voor de sport Survivalrun.

Heb je ook interesse in een obstacle rig of hindernisbaan?

Neem contact met ons op.

Hindernissen Tenaxx Wedde

Familiepark en landgoed Tenaxx Wedde

9 maart 2022 - Een uitdagend klusje op Familiepark en landgoed Tenaxx in Wedde.

Het lijkt eenvoudig, maar maak een hindernisbaan maar eens geschikt als speeltoestel voor kinderen, inclusief de bijbehorende regelgeving.

Tijdens het periodieke onderhoud, hebben wij de hindernissen aangepast zodat deze goedgekeurd kunnen worden door een extern keuringsbedrijf. Dit is uitgevoerd in samenspraak met de technische dienst en het keuringsbedrijf.

Goedgekeurd!

Obstakelbaan Thorbecke

Scholengemeenschap Thorbecke

13 januari 2022 - We mochten een mooie en compacte hindernisbaan bouwen voor Scholengemeenschap Thorbecke in Zwolle.

Zo'n compacte baan van 1 module noemen wij een obstacle rig. In de rig zijn basiselementen verwerkt zoals klimtouwen, een net, een monkeybar, zwaairingen en klimwandjes.

De sportdocenten kunnen op een speelse en uitdagende manier aan de slag met de jeugd om ze te laten bewegen, en om ze diverse klimtechnieken aan te leren.

Survivalrunbaan Korps Mariniers

Survivalrunbaan Korps Mariniers

1 december 2021 - Start nieuwbouw survivalrunbaan voor het Korps Mariniers.

Na jaren van intensief gebruik werd het tijd om de oude survivalbaan op de Van Braamhouck Geestkazerne in Doorn te vervangen. In overleg met de Vakgroep Sport en Trainingsfaciliteiten van het Rijksvastgoedbedrijf, én de lokale sportgroep is er een nieuwe baan ontworpen en door ons in 3D getekend.

Na goedkeuring konden we in onze eigen werkplaats alvast een deel prefab maken. Per 1 december zijn we gestart met de bouw op locatie. Zoals in de meeste projecten kwamen er gedurende de bouw wat wensen en wijzigingen. Dit zorgt voor een nog mooiere en functionelere baan, maar heeft ook effect op de oplevering van de baan. Zeker met de huidige drukte en levertijden in de bouw.

De verwachting is dat we de nieuwe survivalrunbaan in februari op kunnen leveren.

Boulderwand-Pauwenburg-Knipe

Boulderwand en hindernisbaan SV Pauwenburg

1 oktober 2021 - Twee mooie uitbreidingen voor SV Pauwenburg, de survivalrun club van de Knipe.

De eerste uitbreiding betreft een boulderwand van 10 meter lang en 3m hoog. Op de wand zijn verschillende routes gemonteerd. Varierend in moeilijkheidsgraad. 

De tweede uitbreiding betreft een hindernisbaan van drie modules met een afmeting van 15x6 meter. Deze is gebouwd naast de huidige survivalrunbaan.

De modules zijn voorzien van diverse klimattributen zoals spinners, gibbons, ninjagrips, ballennetten, verschillende types monkeybars en verticale wandjes.

Een mooie uitbreiding voor de club.

Uitbreiding Survivalclub Bakkeveen

27 augustus 2021 - Op een prachtige locatie in het bos van Bakkeveen hebben we deze mooie en strakke hindernisbaan gebouwd.

3 modules van 5x5 meter zijn gekoppeld en voorzien van diverse klimattributen. Spinners, gibbons, een draaipaal, ninjagrips, ballennetten, steigerplanken, schotels, ringen en natuurlijk monkeybars.

Deze uitbreiding zorgt voor meer variatie in het hindernisaanbod waarmee ook de doelgroep die gericht is op OCR en Ninja training aangesproken wordt.

Het mooie aan deze bouw en constructie is dat deze eenvoudig uitgebreid kan worden met extra modules. En die gaan er zeker komen!

Infinity Fitness Belgie

27 juli 2021 - De OCR Rig kan gebruikt worden!

Wat een magnifiek mooie OCR Rig mochten wij maken voor Infinity Fitness in Belgie. Een compacte rig met alles erop en eraan, zelfs een salmon ladder en spinners!

In onze werkplaats hebben wij de rig prefab gemaakt en op transport gezet naar Belgie. Daar heeft Charlotte samen met haar team de rig eigenhandig in elkaar gezet. Zo kan het dus ook!

Op dit OCR parcours kan volop getraind worden voor Obstacle Course Racing zoals de wedstrijden van Strong Viking en de Spartacusrun.

Tijd om een echte warrior te worden!

Overcoming Obstacles Zwolle

3 juli 2021 - Vandaag was de opening van een gloednieuwe survivalrunbaan in Zwolle. Deze pracht van een hindernisbaan is gerealiseerd in de wijk Stadshagen. Een jonge, moderne wijk gelegen aan de rand van Zwolle. Met 20.000 inwoners in de wijk en de toenemende populariteit van survivalrun en OCR kan het niet anders dan een succes worden!

De multifunctionele survivalbaan is in goede samenwerking met beide eigenaren Jeroen en Niels tot stand gekomen. De jongens zijn sportief en enthousiast en van beide kanten is de samenwerking als zeer positief ervaren. Dat gaat in de toekomst zeker een vervolg krijgen bij uitbreiding van de survivalrunbaan.

Neem eens een kijkje op hun website overcomingobstacles.nl en schrijf je in voor een proeftraining. Dat gaat je vast bevallen bij deze twee kundige jongemannen!

Beast Area Oranjekazerne

18 mei 2021 - Uitbreiding op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

Na de realisatie van de 120 meter lange survivalrunbaan kregen we de opdracht om de area uit te breiden met een beast area.

De beast area, genaamd Falcon Hill, heeft geaccidenteerd terrein met heuvels, mul zand, dikke klimtouwen, battleropes en hordes in verschillende hoogtes. En dat op een terrein van 2000m2 groot!

Zoals we dan zeggen: Stiekem sterk worden!

Hindernisbaan Rutten

Algemene Sportvereniging Rutten

9 mei 2021 - Met veel plezier hebben we deze hindernisbaan samen met een aantal vrijwilligers gebouwd.

Een mooi initiatief vanuit het dorp en toegankelijk voor iedereen.

De hindernisbaan heeft touwbanen, een monkeybar, ringen, ninjagrips, swingovers in diverse uitvoeringen, apehang en een daknet.

Alles aanwezig voor een leuke survivalrun training ????
rig-sportcentrum-kees

Sportcentrum Kees

29 april - Een mooie rig gebouwd in Bilthoven bij Sportcentrum Kees.

Een rig met pull up bars op verschillende hoogtes, een lange monkeybar, klimtouwen en haken om TRX en bokszakken op te hangen.

Uitgevoerd in waxed wood bruin. Erg mooi en duurzaam!

Briant College - Obstacle en Fitness Rig

Briant College Arnhem

9 april 2021 - Het Briant College in Arnhem stimuleert sporten en bewegen. Zij brengen dat in de praktijk met diverse sport en speelelementen op het schoolplein.

Wij mochten deze uitdagende en multifunctionele hindernisbaan met fitness equipment voor hun ontwerpen en bouwen.

De Rig is op maat gemaakt voor de leerlingen van het speciaal onderwijs. Veel van de onderdelen zijn in tweevoud uitgevoerd, in een lage en hoge uitvoering, of verstelbaar. Dus passend voor alle leerlingen (en docenten).

De Obstacle & Fitness Rig gaat gebruikt worden bij de sportlessen en tijdens de pauzes.

Stichting Only Friends Twente

26 maart 2021 - In de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug mochten wij deze prachtige en functionele obstacle rig bouwen voor Only Friends Twente.

Only Friends is een sportclub waar iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte van harte welkom is om te komen sporten. 

Aangepast sporten, op ieders niveau. Daar past deze hindernisbaan perfect bij. Met alles erop en eraan, voor elk wat wils!

Wij zijn blij dat wij ons steentje mochten bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen bereikbaar te maken!

Bedankt Eduard voor de gastvrijheid en overheerlijke broodjes!

Oplevering survivalrunbaan Defensie Oranjekazerne

Oplevering Survivalrunbaan Oranjekazerne

17 dec 2020 - Een enorm groot project waar wij erg trots op zijn. Na maanden van voorbereiding, overleg en bouwen hebben wij de 120 meter lange survivalrunbaan van de Oranjekazerne opgeleverd.

Een hindernisbaan die niet alleen groot is en met tal van mogelijkheden, maar ook duurzaam in de zin van materiaalgebruik en levensduur. De constructie is opgebouwd uit thermisch verzinkt staal en hardhouten palen. Dit geeft een geheel eigen uitstraling en zorgt voor een levensduur van 20 jaar.

De grootte en de robuuste kwaliteit zorgen ervoor dat er gelijktijdig met 100 militairen op getraind worden.

Het resultaat is tot stand gekomen in samenwerking met onze opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf, de sportgroep van de Oranjekazerne en onze onderaannemers.

Pilotproject voor Defensie Oranjekazerne

Pilotproject voor Defensie Oranjekazerne

22 okt 2020 - Op 1 oktober zijn we gestart met een groot en bijzonder innovatieproject. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf mogen wij een Survivalrun- en Beastarea realiseren op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Op deze kazerne is de Luchtmobiele Brigade gelegerd, welbekend van hun rode baretten.

De survivalrunbaan gaat gebruikt worden naast de traditionele hindernisbaan en touwbanen van defensie. In deze pilot staat centraal, in welke mate survivalrun bij kan dragen in het stimuleren van andere bewegingsvormen.

Survivalrun is een populaire sport en door het hele land zijn verenigingen actief. De sport kent een grote variatie in hindernissen waardoor gebruikers elke keer opnieuw uitgedaagd worden naar het zoeken van oplossingen en andere manieren van bewegen en klimmen. Voor militairen een belangrijke eigenschap die ze in het veld of in missies toe kunnen passen.

Naast de survivalrunbaan van 120 meter lang wordt de area voorzien van een hardloopparcours, een warming up area met fitness toestellen, een beast area en sportveldverlichting zodat er ook ’s avonds gebruik gemaakt kan worden van deze prachtige locatie.

Naar verwachting is de gehele area begin 2021 gereed voor gebruik.

Opdrachtgever: Vakgroep Sport- & Trainingsfaciliteiten van het Rijksvastgoedbedrijf.

Hiba voor ROC Friese Poort

12 augustus 2020 Emmeloord - Voor de opleiding veiligheidsberoepen van ROC Friese Poort Emmeloord hebben we deze functionele hiba gebouwd. Hiba is jargon en wordt veelal binnen defensie gebruikt als benaming voor hindernisbaan. Vele studenten zullen na een opleiding bij dit regionale opleidingscentrum instromen bij diverse onderdelen van defensie.

Na een eerste overleg begin dit jaar hebben we 3D tekeningen gemaakt en is het vergunning traject opgestart. De hindernisbaan heeft een afmeting van 20x6,5mtr en is zo opgebouwd dat alle basisvormen van bewegen en klimmen geoefend en getraind kunnen worden. Om de overlast voor studenten en werknemers te beperken hebben we de baan in de zomervakantie gebouwd.

Weer een project waar we trots op zijn!

Hindernisbaan voor Wellnesscenter Havelte

6 juni 2020 Havelte - "Nat tot op het bot, door al die regen". De mannen zeiden het iets anders maar de boodschap was duidelijk. Wij hebben mooi werk en elke dag is uitdagend. Soms sta je in de volle zon te werken en gisteren de hele dag regen. Maar wat staat er weer een pracht van een hindernisbaan.

Na een kennismaking met Jeroen en Wies van Wellnesscenter Havelte hebben wij de opdracht gekregen om deze baan te bouwen. Dit gastvrije bedrijf in Havelte biedt sportlessen, fitness en fysiotherapie aan. Een bedrijf waar gezondheid en vitaliteit voorop staat. Naast hun indoor aanbod wilden ze graag uitbreiden met outdoor. Begrijpelijk want dat is erg populair, zeker in deze tijd.

Na het uitwerken van de 3D tekening zijn we aan de slag gegaan met deze hindernisbaan, met afmetingen van 13 x 7,5 meter. De baan is multifunctioneel en ingericht voor verschillende niveaus, gebaseerd op bewegingsvormen die je gebruikt bij trainingen voor bootcamp, survivalrun en ocr.

Wil jij ook een hindernisbaan naast je sportschool neem dan contact met ons op.

Deze compacte obstacle rig past overal

20 mei 2020 Baarn - Deze compacte obstacle rig past overal. Deze mooie en compacte obstacle rig is gebouwd in Baarn in opdracht van Gorilla Grip.

Het formaat zorgt ervoor we deze rig bijna overal kunnen plaatsen. Naast je sportschool, bij je school of in de tuin. De compacte uitvoering gaat zeker niet ten koste van de inhoud en functionaliteit. Naast de funfactor van klimmen kunnen hierin allerlei oefeningen en bewegingsvormen getraind worden.

Indoor Obstacle Gym geleverd in Duitsland

9 mei 2020 Eislingen, Germany - "Können Sie ein Indoor Obstacle Gym für uns bauen?" Deze vraag kwam begin dit jaar vanuit Duitsland. Of wij een indoor hindernisbaan konden prefabben en als bouwpakket aan wilden leveren. En oh ja, het project moest gerealiseerd worden in de kelder van een groot complex.

Mooie uitdaging! We hebben 3D tekeningen gemaakt en het project uitvoerig met de klant besproken. Na akkoord is alles in onze eigen werkplaats gefabriceerd.

Onze klant heeft ter plekke zelf alles kunnen installeren en stuurde ons deze foto's. We hebben voor dit project speciale rvs koppelstukken ontworpen en blank rondhout toegepast. Samen met de kunsthennep touwen en de gekleurde grips is dit wat ons betreft een plaatje.

Gedurende het bouwen kregen we ook nog de opdracht om een boulderwand te leveren. Het is een mooi geheel geworden.

Wil jij ook een hindernisbaan in of naast je sportschool? Neem dan contact met ons op.

An awesome obstaclecourse of 500m²

30 april 2020 Scherpenzeel - Deze megagrote hindernisbaan hebben we gebouwd voor Fitnust en trekt liefhebbers vanuit de hele regio.

De baan is niet alleen groot maar ook voorzien van een compleet arsenaal aan trainingsmogelijkheden. Dit is ook de doelstelling van eigenaar Barry. Hij wil zijn klanten zoveel mogelijk bieden en alle mogelijke vormen van survivalrun, ocr en bootcamp aanbieden. Naast groepslessen verzorgt Fitnust personal training op de survivalbaan en in de eigen indoor gym.

Heeft u interesse, de ruimte en budget voor zo’n grote hindernisbaan? Neem contact met ons op voor een afspraak op locatie.

Obstacle Fitness Rig

maart 2020 Huizen - Een basketbalveldje omgetoverd tot een trainingsruimte voor bootcamp en OCR.

Heb jij ook een locatie die je om wilt toveren naar een functionele trainingslocatie voor jong en oud?

Dat kan!

Op dit oude basketbal veldje hebben we een mooie en functionele obstacle rig gebouwd waarin getraind kan worden voor ocr en bootcamp.

Naast monkeybars en klimtouwen zijn er ook dipbars, halterstangen, wall ball targets, pull up bars, ringen en battleropes in gebouwd.

Klantenservice

Heeft u een vraag? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen. Of ons een e-mail te sturen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

JOSC Hindernisbouw BV | Obstacle Company

Leidyk 3
9243WH Bakkeveen
Nederland
E: info@obstaclecompany.com