Ons actuele nieuws

Pilotproject voor Defensie Oranjekazerne

Pilotproject voor Defensie Oranjekazerne

22 okt 2020 Schaarsbergen - Op 1 oktober zijn we gestart met een groot en bijzonder innovatieproject. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf mogen wij een Survivalrun- en Beastarea realiseren op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Op deze kazerne is de Luchtmobiele Brigade gelegerd, welbekend van hun rode baretten.

De survivalrunbaan gaat gebruikt worden naast de traditionele hindernisbaan en touwbanen van defensie. In deze pilot staat centraal, in welke mate survivalrun bij kan dragen in het stimuleren van andere bewegingsvormen.

Survivalrun is een populaire sport en door het hele land zijn verenigingen actief. De sport kent een grote variatie in hindernissen waardoor gebruikers elke keer opnieuw uitgedaagd worden naar het zoeken van oplossingen en andere manieren van bewegen en klimmen. Voor militairen een belangrijke eigenschap die ze in het veld of in missies toe kunnen passen.

Naast de survivalrunbaan van 120 meter lang wordt de area voorzien van een hardloopparcours, een warming up area met fitness toestellen, een beast area en sportveldverlichting zodat er ook ’s avonds gebruik gemaakt kan worden van deze prachtige locatie.

Naar verwachting is de gehele area begin 2021 gereed voor gebruik.

Opdrachtgever: Vakgroep Sport- & Trainingsfaciliteiten van het Rijksvastgoedbedrijf.

Hiba voor ROC Friese Poort

12 augustus 2020 Emmeloord - Hiba voor ROC Friese Poort. Voor de opleiding veiligheidsberoepen van ROC Friese Poort Emmeloord hebben we deze functionele hiba gebouwd. Hiba is jargon en wordt veelal binnen defensie gebruikt als benaming voor hindernisbaan. Vele studenten zullen na een opleiding bij dit regionale opleidingscentrum instromen bij diverse onderdelen van defensie.

Na een eerste overleg begin dit jaar hebben we 3D tekeningen gemaakt en is het vergunning traject opgestart. De hindernisbaan heeft een afmeting van 20x6,5mtr en is zo opgebouwd dat alle basisvormen van bewegen en klimmen geoefend en getraind kunnen worden. Om de overlast voor studenten en werknemers te beperken hebben we de baan in de zomervakantie gebouwd.

Weer een project waar we trots op zijn!

Hindernisbaan voor Wellnesscenter Havelte

6 juni 2020 Havelte - "Nat tot op het bot, door al die regen". De mannen zeiden het iets anders maar de boodschap was duidelijk. Wij hebben mooi werk en elke dag is uitdagend. Soms sta je in de volle zon te werken en gisteren de hele dag regen. Maar wat staat er weer een pracht van een hindernisbaan.

Na een kennismaking met Jeroen en Wies van Wellnesscenter Havelte hebben wij de opdracht gekregen om deze baan te bouwen. Dit gastvrije bedrijf in Havelte biedt sportlessen, fitness en fysiotherapie aan. Een bedrijf waar gezondheid en vitaliteit voorop staat. Naast hun indoor aanbod wilden ze graag uitbreiden met outdoor. Begrijpelijk want dat is erg populair, zeker in deze tijd.

Na het uitwerken van de 3D tekening zijn we aan de slag gegaan met deze hindernisbaan, met afmetingen van 13 x 7,5 meter. De baan is multifunctioneel en ingericht voor verschillende niveaus, gebaseerd op bewegingsvormen die je gebruikt bij trainingen voor bootcamp, survivalrun en ocr.

Wil jij ook een hindernisbaan naast je sportschool neem dan contact met ons op.

Deze compacte obstacle rig past overal

20 mei 2020 Baarn - Deze compacte obstacle rig past overal. Deze mooie en compacte obstacle rig is gebouwd in Baarn in opdracht van Gorilla Grip.

Het formaat zorgt ervoor we deze rig bijna overal kunnen plaatsen. Naast je sportschool, bij je school of in de tuin. De compacte uitvoering gaat zeker niet ten koste van de inhoud en functionaliteit. Naast de funfactor van klimmen kunnen hierin allerlei oefeningen en bewegingsvormen getraind worden.

Indoor Obstacle Gym geleverd in Duitsland

9 mei 2020 Eislingen, Germany - "Können Sie ein Indoor Obstacle Gym für uns bauen?" Deze vraag kwam begin dit jaar vanuit Duitsland. Of wij een indoor hindernisbaan konden prefabben en als bouwpakket aan wilden leveren. En oh ja, het project moest gerealiseerd worden in de kelder van een groot complex.

Mooie uitdaging! We hebben 3D tekeningen gemaakt en het project uitvoerig met de klant besproken. Na akkoord is alles in onze eigen werkplaats gefabriceerd.

Onze klant heeft ter plekke zelf alles kunnen installeren en stuurde ons deze foto's. We hebben voor dit project speciale rvs koppelstukken ontworpen en blank rondhout toegepast. Samen met de kunsthennep touwen en de gekleurde grips is dit wat ons betreft een plaatje.

Gedurende het bouwen kregen we ook nog de opdracht om een boulderwand te leveren. Het is een mooi geheel geworden.

Wil jij ook een hindernisbaan in of naast je sportschool? Neem dan contact met ons op.

An awesome obstaclecourse of 500m²

30 april 2020 Scherpenzeel - An awesome obstaclecourse of 500m². Deze megagrote hindernisbaan hebben we gebouwd voor Fitnust en trekt liefhebbers vanuit de hele regio. De baan is niet alleen groot maar ook voorzien van een compleet arsenaal aan trainingsmogelijkheden. Dit is ook de doelstelling van eigenaar Barry. Hij wil zijn klanten zoveel mogelijk bieden en alle mogelijke vormen van survivalrun, ocr en bootcamp aanbieden. Naast groepslessen verzorgt Fitnust personal training op de survivalbaan en in de eigen indoor gym.

Heeft u interesse, de ruimte en budget voor zo’n grote hindernisbaan? Neem contact met ons op voor een afspraak op locatie.

Klantenservice

Heeft u een vraag? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen. Of ons een e-mail te sturen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

JOSC Hindernisbouw BV | Obstacle Company

Leidyk 3
9243WH Bakkeveen
Nederland
E: info@obstaclecompany.com